افزایش سرسامآور اجارهبهای مسکن در تهران، خانوارها را وادار کرده تا سبک زندگی خود را تغییر دهند و بهسمت واحدهای کوچکمقیاس حرکت کنند. داود بیگینژاد، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران، در گفتوگویی با باشگاه خبرنگاران جوان تأکید کرد: اقتصاد مسکن یکی از ارکان پیشران در سرمایهگذاری و توسعه کشور است و باید به آن نگاه راهبردی داشت.
سهم سنگین اجاره در سبد هزینه خانوارها
او با بیان اینکه در حال حاضر بخش قابلتوجهی از درآمد خانوارهای تهرانی صرف اجارهبها میشود، اظهار داشت: در بسیاری از مناطق پایتخت، این هزینه بیش از نیمی از درآمد ماهانه خانوادهها را شامل میشود. این مسئله نه تنها معیشت خانوارها را به خطر انداخته، بلکه مانع پسانداز و سرمایهگذاری آنان نیز شده است.
کوچ اجباری به خانههای کوچک
بیگینژاد با اشاره به اثرات این فشار اقتصادی بر رفتار بازار، گفت: کاهش قدرت خرید باعث شده مستأجران بهسمت واحدهای کوچکتر روی آورند. حتی در بازار خرید و فروش نیز تمایل به واحدهای کممتراژ افزایش یافته و این نوع واحدها بیشترین میزان معامله را به خود اختصاص دادهاند.
ناتوانی تسهیلات در برابر قیمتها
به گفته این مقام صنفی، میزان وامهای بانکی نیز با نیاز بازار همخوانی ندارد. او گفت: بانک مسکن در حال حاضر به افراد مجرد تا ۵۶۰ میلیون تومان و به زوجین تا ۹۶۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن اعطا میکند. اما با توجه به قیمتهای کنونی بازار، این مبالغ پاسخگوی خرید واحدهای میانمتراژ در بسیاری از مناطق تهران نیست.
راهکار: افزایش تولید مسکن
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک، راهحل بهبود بازار را در افزایش عرضه دانست و تصریح کرد: تولید گسترده مسکن میتواند هم تقاضا را پاسخ دهد و هم با ایجاد تعادل در بازار، قیمتها را کنترل کند. در غیر اینصورت، روند کوچ مستأجران به مناطق حاشیهای و واحدهای کوچکتر ادامه خواهد یافت و این مسأله تبعات اجتماعی و اقتصادی گستردهای خواهد داشت.
منبع خبر: جهان صنعت نیوز