به گزارش خبرورزشی، دیلی میل با تیتر آرسنال همچنان در کورس؛ یونایتد، تاتنهام و چلسی در آستانه فینالها؛ نوشت لیگ برتر انگلیس ممکن است در فصل جدید (در فصل ۲۶-۲۰۲۵) ممکن است تا ۱۰ نماینده در لیگ های اروپایی داشته باشد!
دیلی میل می نویسد؛
هیچ جامی هنوز فتح نشده، اما نشانهها آشکارند: منچستریونایتد و تاتنهام، فینالیستهای بالقوه لیگ اروپا هستند؛ آرسنال همچنان در لیگ قهرمانان حضور دارد و چلسی نیز در صورت عبور از بتیس یا فیورنتینا، در آستانهی فینال لیگ کنفرانس قرار خواهد گرفت.
با احتیاط میتوان گفت: پریمیر لیگ تا این مرحله، در عملکرد، امتیازات یوفا و شانس موفقیت، برتری مطلق داشته است. جامها، دستکم فعلاً، به نام انگلیسیها نوشته شدهاند. و فصل آینده، اوضاع برای رقبا حتی نگرانکنندهتر خواهد شد: انگلیس تقریباً حضور ۹ تیم در رقابتهای اروپایی را قطعی کرده و حتی ممکن است رکورد تاریخی ۱۰ نماینده را نیز ثبت کند.
مانند سریآ، لالیگا و بوندسلیگا، لیگ برتر نیز حق بهرهمندی از ۷ سهمیه را دارد: ۴ در لیگ قهرمانان، ۲ در لیگ اروپا و ۱ در کنفرانس لیگ. اما این فصل، با توجه به ردهبندی فصلی یوفا، انگلیس – کنار اسپانیا – یک سهمیه اضافه برای لیگ قهرمانان به دست آورده است: یعنی ۸ تیم قطعی برای فصل بعد.
و این پایان ماجرا نیست: در صورتی که یکی از تیمهای خارج از جمع چهار تیم برتر لیگ، قهرمان لیگ اروپا شود، یک سهمیهی دیگر نیز به لیگ قهرمانان افزوده میشود.
با توجه به برتری ۳-۰ منچستریونایتد مقابل اتلتیک بیلبائو و پیروزی ۳-۱ تاتنهام برابر بودوگلیمت، هر دو باشگاه در مسیر صعود به فینال هستند. در صورت قهرمانی یکی از آنها، شمار تیمهای انگلیسی در لیگ قهرمانان به ۹ خواهد رسید.
و حتی تیم دهم نیز ممکن است در راه باشد: اگر چلسی قهرمان لیگ کنفرانس شود اما در جدول لیگ برتر پایینتر از رتبه هفتم قرار بگیرد (آنها اکنون پنجم هستند)، سهمیهای دیگر نیز به انگلیس افزوده میشود.
۱۰ نماینده، تکرار رکوردی تاریخی است که تاکنون تنها یکبار، در فصل ۹۸–۱۹۹۷ به دست فرانسه ثبت شده است (۲ تیم در لیگ قهرمانان، ۱ تیم در جام برندگان، ۷ تیم در جام یوفا). حتی حضور ۹ تیم نیز کمسابقه است: پریمیر لیگ تنها در دو فصل ۲۰۰۳ و ۲۰۰۹ به این عدد رسیده و لالیگا نیز در سالهای ۱۹۹۹ و ۲۰۰۱.
ایتالیا تاکنون در ۸ فصل مختلف ۸ نماینده در اروپا داشته است – آماری که ممکن است در فصل آینده تکرار شود، بهشرط آنکه فیورنتینا قهرمان لیگ کنفرانس شود اما در سریآ رتبهای پایینتر از هفتم کسب کند.
با وجود قدرت مالی بیرقیب لیگ برتر – ارزشگذاری بیش از ۷ میلیارد یورویی، معادل مجموع ارزش لیگهای اسپانیا و آلمان – انتظار میرفت فاصلهی موفقیتها نیز به همان اندازه باشد. اما در ۱۵ سال گذشته، این لالیگا بوده که در فوتبال اروپا سلطه داشته: ۱۶ جام قارهای (از جمله ۸ قهرمانی در لیگ قهرمانان)، در مقابل تنها ۸ جام برای تیمهای انگلیسی – که در سه تورنمنت مختلف توزیع شدهاند.
پس از آن، آلمان با ۳ جام، ایتالیا با ۲ و پرتغال با ۱ عنوان قرار دارند.
بهبیان دیگر، اگرچه تیمهای انگلیسی در امتیازگیری یوفا پیشتازند، اما جامها همچنان در دستان اسپانیاییهاست.
یکی از نکات جالب در نیمهنهایی این فصل، هماهنگی چشمگیر میان رتبهبندیهای اولیه تیمها و عملکردشان در مسابقات است.
در لیگ قهرمانان، تنها لیورپول (رتبه ۱) حذف شد (برابر پاریسنژرمن، رتبه ۱۵). بارسلونا (۲)، آرسنال (۳) و اینتر (۴) همچنان در رقابتاند.
در لیگ اروپا نیز، تنها لاتزیو (رتبه ۱) حذف شده؛ بیلبائو (۲)، یونایتد (۳) و تاتنهام (۴) در مسیر فینال باقی ماندهاند.
در لیگ کنفرانس، نظم اندکی کمتر است: چلسی (رتبه ۱) و فیورنتینا (۳) حضور دارند، اما شگفتی اصلی بتیس است که با رتبه ۱۵ خود به نیمهنهایی رسیده است.
یوفا در حال بررسی یک تغییر ساختاری مهم برای فصل آینده است: از مرحلهی یکهشتم نهایی به بعد، بازی برگشت همواره در زمین تیمی با رتبهی بالاتر برگزار شود، یعنی دیگر قرعهکشی در کار نخواهد بود.
منبع خبر: خبرورزشی