
تسنیم: مدیرکل آموزشوپرورش لرستان از شناسایی ۱۳ مدرسه تکنفره در این استان خبر داد.
در نشست اخیر مدیرکل آموزشوپرورش لرستان، تصویری پیچیده، امیدوارکننده، چندلایه و گاه نگرانکننده از وضعیت آموزشی ترسیم شد.
سید عیسی سهرابی اذعان کرد که در مدارس دولتی این استان سرایدارهایی که رسماً مستخدم دولت باشند، وجود ندارند و این افراد عمدتاً از طریق اجاره فضای مازاد مدارس مشغول بهکارند، بدون پوشش قانونی یا بیمهای کامل.
مدیرکل آموزشوپرورش لرستان گفت که وضعیت بیمه معلمان بازنشسته نامناسب است و وزارت آموزشوپرورش نیز از این شرایط ناراضی است. طبق گفتههای او، پیگیریها به نتیجه قابلتوجهی نرسیده و تنها خبر نهایی، قرارداد با بیمه دانا بود.
یکی از نقاط جالبتوجه این نشست، بازتاب استفاده دانشآموزان از هوش مصنوعی بود. مدیرکل آموزشوپرورش لرستان گفت پس از آنکه از تعدادی از دانشآموزان پرسیده چند نفر از آنها از هوش مصنوعی استفاده میکنند، تصمیم گرفته کمیتهای برای این موضوع تشکیل دهد.
سهرابی در تحلیل مفهومی آموزش، سرمایه اجتماعی را محصول اعتمادسازی در سطح مدرسه دانست و با نقد صریح ساختار فعلی، تأکید کرد که تنوع مدارس در ایران بهجای تنوع خدمات، باعث ایجاد شکاف اجتماعی شدهاست.
طبق اعلام او، از مجموع 4640 مدرسه در لرستان تنها 1435 مدرسه دارای اینترنت هستند و1570 مدرسه در این استان نیز حداقل یک کلاس هوشمند دارند.
اگرچه مدیرکل آموزشوپرورش لرستان تصریح کرد که استانداردهای تعریفشده برای کلاس هوشمند با آنچه عملاً وجود دارد تفاوت دارد و در مجموع، 2638 کلاس بهصورت حداقلی هوشمند هستند.
سهرابی از وجود 13 مدرسه تکنفره در لرستان خبر داد و گفت در مجموع، 594 مدرسه عادی دولتی با تنها یک تا پنج دانشآموز در حال فعالیت هستند.
او گفت شبکه شاد بهتنهایی پاسخگو نیست و وعده داد سامانهای بومی برای آموزش مجازی با مشارکت معلمان و حتی دانشآموزان لرستان راهاندازی خواهد شد.
منبع خبر: پایگاه خبری تحلیلی انتخاب